• RichiePloomba edited over 6 years ago
    Jako, że na Discogsie istnieje profil "Outside Media" i "Outside (3)" zabiorę się chyba za porządki.

https://discogs.programascracks.com/label/21670-Outside-Media

Sprawa wygląda tak:
    Na początku lat 90 Outside działał jako Outside. Wydawali bodajże tylko kasety "gitarowe" alternatywne. Numery katalogowe ARR , SPMC i OUT. Były to czasy, gdy Outside wydawał tez magazyn / zin "Outside".
    Gdzieś od roku 1996 Outside zmienił profil i zaczął dystrybuować (wydawać) na kasetach głównie niezależną elektronikę / techno / goa trance / trip hop i post-rock post-techno. W tym czasie zaczęli używać na kasetach innego logo. Na początku "Outside [futura]", potem "Outside Media". Dystrybuowali też wtedy katalog EFA z płytami CD i winylami (elektronika/techno itd itp). Rozprowadzali swój kserowany katalog.

O co chodzi?
    Pierwotnie myślałem, żeby wrzucać wszystko do "Outside Media". Sporo osób tez tak robiło. Kilka pozycji znalazło się w "Outside (3)". Kilka zupełnie było porozrzucanych po innych labelach bez uwzględnienia "Outside" jako labelu/producenta.

Pomyślałem, że obecnie najlepszym rozwiązaniem byłoby przeniesienie starych "gitarowych" kaset z początków ich działalności z "Outside Media" do labelu "Outside (3)".
    Bo z tego co zauważyłem, jak pojawi się jakaś nowa "stara" kaseta gitarowa "Outside" to często ludzie wrzucają ja jako "Outside" a nie "Outside Media".
    A w "Outside Media" pozostawić te z czasów wydawania przez nich elektroniki (Tresory , goa trance, post-techno itd) z logiem na kasetach "Outside [futura]" i "Outside Media" (te raczej ciężko rozgraniczyć i dzielić bo jest to jeden i ten sam czas ich działalności).

Trochę też bez sensu wrzucać stare kasety Outside do Outside Media, bo nazwa Outside Media zaczęła funkcjonować w połowie okresu ich dzialalności.

Czy może wyedytowac wszystkie kasety m.in z Outside (3) i wrzucić je do "Outside Media" ?

• RichiePloomba edited over 6 years ago
    na razie dodaje label lub distribution "Outside (3)" do tych kaset, które nie mają w ogóle wzmianki o Outside .

-----------------------------------
    edit

Dokonałem małej samowolki. Uporządkowałem stare i nowe kasety. Wszystkie kasety z początku ich działalności (alternatywny rock), logo OUTside, oraz powiązane z ich magazynem papierowym (zinem) OUTside wrzuciłem do tego utworzonego wcześniej (nie przeze mnie) profilu "Outside (3)". Czyli lata 1993-1996.

Kasety od roku 1996 (i wzwyż) , czyli po przebranżowieniu się Outside na muzykę elektroniczną (techno, goa trance, trip hop, post-rock i post-techno) pozostawiłem w profilu "Outside Media" - logotypy na kasetach "Outs:de" , "Outside [futura]" i "Outside Media".

Mam nadzieję, że szanowni użytkownicy poprą takie zmiany.

P.s.
    W obu profilach uzupełniłem lekko rys historyczny (chronologie) Outside.

You must be logged in to post.