• Show this post
    Poszukując skanu okładki frontowej w dobrej jakości, natrafiłem na takie oto skany :

https://imgur.com/a/5GC2zE6

https://imgur.com/a/5GC2zE6

Wątpliwości budzi u mnie sam kod kreskowy, wygląda jakby był dosłownie z czegoś przeklejony, ale też pamiętam że kiedyś w takim samym stylu gdzieś widziałem skany do ich płyty z 1992 roku też na hostingach, w Discogs ewidentnie nic nie ma, więc może ktoś z was pomoże to rozpoznać.

• Show this post
    Kod jest wydrukowany jako 6 06929 20702 ale skanuje się jako 606949707026, taki jak na niektórych wersjach 2Pac - Better Dayz (2002).
    Tylna okładka nie ma łamań/nacięć przy grzbietach, co moim zdaniem wskazuje, że tył to cyfrowy projekt, nie skan fizycznego przedmiotu

• Show this post
    kontemplator
    Kod jest wydrukowany jako 6 06929 20702 ale skanuje się jako 606949707026, taki jak na niektórych wersjach 2Pac - Better Dayz (2002).
    Tylna okładka nie ma łamań/nacięć przy grzbietach, co moim zdaniem wskazuje, że tył to cyfrowy projekt, nie skan fizycznego przedmiotu

I właśnie tutaj jest jedna ciekawa sprawa, otóż to się bardzo łączy z rokiem 2002, otóż zwróć uwagę, że tam jest wymieniona pani Monika Podjacka jako "menedżer", otóż ona w 2002 roku wypuściła promocyjne CD Czarno-Czarnych, a tam grał Jarosław "Dżery" Lis, członek cyca, także wydaje mi się że trzeba napisać do samego zespołu, rzucam przypuszczenie, że mogą to być graficzne projekty wznowienia owej płyty BC.

Oczywiście że to nie skan, tylko zwykłem już tak nazywać, wiem że nie poprawnie.

• Show this post
    Przód to moim zdaniem skan, po zbliżeniu widać fakturę, widać też np. wyraźny pionowy artefakt (linia na lewo od lalki, na całą wysokość).
    Czy w historii BC było jakieś odniesienie do elementów z widocznego z tyłu hasła "Trybuna Cudu - Zbrojny Organ Łyska z pokładu Idy i Koszałka Opałka"?

• Show this post
    kontemplator
    Przód to moim zdaniem skan, po zbliżeniu widać fakturę, widać też np. wyraźny pionowy artefakt (linia na lewo od lalki, na całą wysokość).
    Czy w historii BC było jakieś odniesienie do elementów z widocznego z tyłu hasła "Trybuna Cudu - Zbrojny Organ Łyska z pokładu Idy i Koszałka Opałka"?

Łysek z pokładu idy to i owszem, to część przedmowy do utworu "Polacy" z płyty "Nie Wierzcie Elektrykom!" z 1991 roku, reszta może pochodzić nawet z innych dzieł, nie wiem czy kojarzysz program "Lalamido - czyli porykiwania szarpidrutów" prowadzony przez Skibę i Pawła "Konjo" Konnaka w latach 90 w Dwójce, który był efektem właśnie takich jajcarskich wstawek.

You must be logged in to post.